retete

Spanac cu oua de prepelita

Ingrediente necesare pentru 6 portii:

1 kg spanac proaspat, 150 g branza, 150 g sunca slaba, 2 felii de paine, 6 oua de prepelita, 100 g ciuperci, 1 lamaie

Pentru sos: 9 linguri ulei de masline, 3 linguri otet,1 lingurita mustar, sare, piper

Mod de preparare:

Se fierb ouale 3 minute, se curata de coaja si se taie pe jumatate.

Spanacul se spala, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se scurge bine.

Se taie feliile de paine si sunca in cubulete, apoi se prajesc impreuna, amestecand permanent, ca sa nu se arda. Se spala bine ciupercile, se scurg de apa, se taie in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.

Se amesteca toate ingredientele intr-o salatiera mare, unde se adauga si frunzele de spanac.

Separat, se amesteca ulei cu otet, mustar, sare si piper, dupa gust, iar sosul obtinut se toarna peste salata. Se amesteca cu grija si se serveste imediat.

Salata se poate servi cu felii de cascaval si branza de oaie care au fost tinute cateva zile intr-un vas cu ulei, rozmarin, cimbru si dafin si au imprumutat aromele acestora

prepelita la tava
Prepelitele se prepara proaspete (nu se fezandeaza). Se jumulesc, se trec prin flacara, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plaminii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce in prepelita curatata. Se sareaza... (citeste mai departe)

vezi galeria foto

Valid CSS!